Технология за внасяне на течен азотен тор CULTAN

Металагро АД е първият промишлен производител на селскостопански машини в България

Дружеството е създадено през 1950 година в гр. Добрич. Като много български предприятия и Металагро АД възниква като голяма занаятчийска работилница за селскостопански инвентар, но е първият производител в страната, който преминава от занаятчийския период към етап на промишлено производство на селскостопански машини в заводски условия.

През изминалите 60 години от своето съществуване в дружеството са се произвеждали сламопреси, почвообработващи машини, ремаркета за трактори, прикачни комбайни за прибиране на царевица, приспособления (хедери) за прибиране на бобови култури и соя.

За Металагро

Днес фирмата произвежда хедери за слънчоглед, хедери за царевица, приставки за рапица, раздробители за слънчогледови и рапични стъбла. Но машината, с която се свързва името "Металагро” както в България, така и целия бивш източен блок е ПСП 1,5 - тази умна и рационална конструкция остава ненадмината и до днес по заложените в нея принципи за прибиране на слънчоглед с минимални загуби.

Ние сме горди, че успяхме да запазим гениалната концепция, заложена в ПСП, но също така успяхме да усъвършенстваме конструкцията и да достигнем до нивото на съвременните технически постижения. Така днес с увереност можем да заявим: предлагаме ненадминат по своята функционалност и качествена изработка хедер, безспорен шампион по прибиране на слънчоглед с най-ниски загуби и с висока работна скорост.

За Металагро

Същото високо качество на жътвата предоставят и хедерите за царeвица - още в годината на пазарния си дебют всички техни собственици завършиха жътвата без нито една рекламация и без нито един ден престой на комбайните. Самите ние останахме изненадани от високата производителност -първият 12-редов хедер при работа с роторен комбайн постигна 1 тон в минута!!! (при добив 800кг/дка, собственик на хедера - ЗК "Черно море" гр.Балчик).

С приспособлението за прибиране на рапица направихме дебют през 2011 г. и собствениците на приставките установиха значително увеличение на добива за сметка на намалените загуби, при задоволително високата работна скорост 6 км/ч. Отлични бяха и резултатите при неблагоприятни условия на жътва -полегнала рапица и средно и силно затревени посеви.

Машините на Металагро АД са израз на уважението ни към труда на българските фермери.
С тях правим възможно богатството, което са отгледали на полето да бъде прибирано без загуби.

Партньорство

Друга сфера, в която се разива предприятието е плод на дългогодишно сътрудничество с големи и утвърдени фирми от Германия от бранша на автомобилостроенето. За немските си партньори дружеството произвежда части за вграждане в транспортни средства и сервизно оборудване.

Целият производствен цикъл е в рамките на фирмата - от леене на чугун и стомана до праховото или класическо боядисване на готовия продукт и извършване на 100% контрол за качество на материалите и 100% контрол на продукцията.

Към началото